Robot Belgium

Just another SeoBureau site

Hoewel het verlichten van de badkamer eenvoudig lijkt, moet u toch enkele specifieke richtlijnen volgen om een evenwichtige en efficiënte verlichting te krijgen. Een paar lampen aan het plafond toevoegen en de witte muren de rest laten doen is niet de beste manier van handelen.

Met een beetje planning kom je al een heel eind, want de vorm en het ontwerp van elke badkamer vereisen wat aanpassingen om het goed te doen. Onvoldoende verlichting bij het baden, douchen of bij andere verzorgingstaken kan deze dagelijkse bezigheden bemoeilijken.

Vandaag bekijken we de verschillende stappen die u moet doorlopen voor u verlichting installeert in uw nieuwe badkamer of een slecht verlichte badkamer verlichtingssysteem corrigeert.

Als u wilt weten hoe u uw badkamerverlichting perfect kunt plannen, lees dan verder.

verlichting voor badkamermeubels

shop nu ons volledige assortiment verlichting

Begin bovenaan en werk naar beneden toe
Zoals we al zeiden, zult u niet altijd alleen maar lampen in het plafond plaatsen. Het is vaak heel nuttig om verlichting boven of aan de zijkanten van uw spiegel te plaatsen, bijvoorbeeld.

Dit gezegd zijnde, moet u altijd verlichting vanaf het plafond voorbereiden en van daaruit naar beneden langs de muren werken. Over het algemeen is de eerste stap te beslissen of u inbouw- of plafondverlichting wilt.

Als u dat eenmaal hebt besloten, gaat u verder met de wastafel. Hier moet u beslissen of u taakverlichting boven of aan de zijkanten wilt plaatsen. Soms kunt u op beide plaatsen lampen plaatsen, maar alleen als de kamer daardoor niet te licht wordt. Het heeft niet veel zin om een fel verlichte spiegel te hebben als je zo verblind wordt dat je jezelf niet meer kunt zien!

Als dat gedaan is, overweeg dan de overige plaatsen waar u misschien verlichting moet installeren. We zullen de meeste, zo niet alle, later bespreken, dus blijf bij ons.

 

Leer de helderheid van uw badkamerverlichting in balans te brengen
Er bestaat zoiets als te veel licht als het gaat om badkamerverlichting. Iedereen weet dat een slecht verlichte badkamer er somber en zelfs een beetje eng uitziet. Een te fel verlichte badkamer kan echter uw vermogen om in de badkamer te functioneren beperken. Als uw douche bijvoorbeeld te fel verlicht is, kan het zijn dat u de rand niet opmerkt en struikelt. De hoge helderheid kan sommige mensen ook hoofdpijn bezorgen.

Probeer uw verlichting zo op te stellen dat alles verlicht is, maar dat het ene licht niet te veel versmelt met het andere. Op deze manier zou u een evenwicht in helderheid moeten hebben.

doucheruimte verlichting

Installeer plafondverlichting in het centrale gedeelte van uw badkamer
Sommige mensen maken de fout hun plafondverlichting te installeren direct boven de plek waar ze voor de spiegel gaan staan. Het is nooit een goed idee om verlichting direct boven je te hebben, omdat het je beeld in de spiegel zal vervormen.

Het is het beste om plafondlampen te hebben achter waar u zou staan, zodat ze alles achter u verlichten in plaats van alleen uw hoofdhuid. Daarom moet u uw plafondverlichting in het centrale deel van de badkamer plaatsen.

Als uw badkamer rechthoekig is, kunt u wegkomen met twee of vier lampen in een vierkante formatie. Als uw badkamer rechthoekig is, dan verdient drie of vier lampen in een lijn door het looppad de voorkeur. Uiteraard moet u het aantal lampen ook afstemmen op de grootte van uw badkamer.

klik hier om onze volledige reeks lampen te bekijken

Verlicht beide uiteinden van uw badkuip
Als u wilt dat uw badkuip helder verlicht is, moet u verlichting installeren aan beide uiteinden. Dit is zowel voor de sfeer en voor uw eigen veiligheid.

Wat de douche betreft, kunt u wegkomen met slechts één lamp. Wij raden echter aan om er voor de zekerheid twee te plaatsen. Op die manier kunt u nog steeds zien wanneer u beweegt, omdat het andere licht zal verlichten waar uw schaduw zou zijn geweest.

Gebruik leds
LED’s zijn de meest energiezuinige lampen tot nu toe. Ze produceren ook vrij gemakkelijk een groot aantal lumen en gaan zeer lang mee. Het kost u wat extra om deze te gebruiken in plaats van andere soorten, maar ze zijn efficiënter en gaan langer mee. Tegen de tijd dat er ongeveer een jaar voorbij is, zult u de extra kosten gemakkelijk hebben terugverdiend door geen van uw LED’s te hoeven vervangen!

De resultaten moeten helder en flatterend zijn
Als u klaar bent met uw planning, probeer u dan voor te stellen hoe het er allemaal uit zal zien wanneer u het in elkaar zet. Uw verlichting moet helder zijn, maar ook flatterend voor uw uiterlijk en precies goed zodat u alles in de badkamer vanuit elke hoek of positie kunt zien.

Kortom, je moet in staat zijn om alles te zien, de hele tijd, maar het moet niet zo helder zijn dat je er moeite mee hebt. Nu je alle basisprincipes kent, zou je goed op weg moeten zijn. Veel succes en een goede badkamerplanning!

Tags:  Bancs de jardin teaks –  Bancs en teck –  Gartenbank Teak online kaufen